Job-Hopping

Het Job-Hop project van tRede is een feit!

Wat is Job-Hop?
logo Job-Hop

Jop-Hoppen wil zeggen dat je gedurende een periode van 3 maanden tot een jaar de mogelijkheid krijgt om een andere job uit te oefenen binnen een voorziening van tRede.

Waarom Job-Hoppen?
logo Job-Hop

Om eens andere lucht op te snuiven en toch de mogelijkheid hebben om terug te keren naar je eigen voorziening.

Om eens een andere functie uit te oefenen en te kijken of deze je inderdaad wel ligt.

Of misschien overweeg je om je om te scholen maar twijfel je aan de effectieve jobinhoud.

Hoe werkt het?
logo Job-Hop

Elke voorziening van tRede engageerde zich om bij elke functie die tijdelijk open komt, de afweging te maken om de functie open te stellen voor Job-Hop kandidaten.

Indien gewenst kunnen ze die vacature kenbaar maken als Job-Hop functie.Op de website van tRede staan Job-Hop functies specifiek aangeduid met het Job-Hopicoontje.

Interesse?
logo Job-Hop

Iedere werknemer die een contract van onbepaalde duur heeft en die aan de voorwaarden van de vacature voldoet kan zich kandidaat stellen. Uiteraard kan dat enkel in samenspraak met je eigen voorziening. Breng dus je leidinggevende of de directie op de hoogte van je voornemen.

Praktisch?
logo Job-Hop

Op de website van tRede schrijf je je in als Jop-Hop kandidaat Zo ontvang je voortaan alle mogelijke vacatures automatisch in je mailbox. Je kan natuurlijk ook gewoon regelmatig de website eens checken om op de hoogte te blijven van nieuwe Jop-Hop vacatures.

Indien een functie je aanspreekt, solliciteer je net zoals gewoonlijk maar vermeld je dat je deze functie graag wil uitoefenen in het kader van het Job-Hop project.

De selecties gebeuren zoals elke selectie in een voorziening. Deelname via Job-Hop geeft je geen zekerheid of voorkeur bij de selectieprocedure. De meest competente en compatibele kandidaat, intern of extern wordt gekozen.

Ben je geselecteerd?
logo Job-Hop

Dan breng je je eigen directie op de hoogte van je selectie. Je krijgt onbetaald verlof in je eigen voorziening voor de vastgelegde periode en je gaat effectief in dienst voor dezelfde periode bij je gloednieuwe werkgever. Is de afgesproken periode afgelopen? Dan ga je weer aan de slag bij je huidige werkgever.

Elke voorziening heeft daar haar eigen voorwaarden en bepalingen voor. Informeer je grondig over de terugkeer afspraken. Een tewerkstellingsplaats kan bij terugkeer misschien afwijken van huidige…