Stage AttrAktief

Logo Voorziening

Voorziening: MPC Terbank vzw
Soort: Stage
Afdeling: Dienst AttrAktief
Doelgroep: Verticale gemengde groep, licht tot matige verstandelijke beperking
Adres: tervuursesteenweg 295 - 3001 Heverlee
Telefoon: 016/311250
Periode: 01-09-2024 tot 31-01-2025
Min. aantal Weken: 12
Min. uur per week: 20
Max. uur per week: 38
Aanbod:

AttrAktief is een multifunctionele dienst binnen MPC Terbank die vier verschillende modules van hulpverlening aanbiedt: (1) Dagbesteding, (2) Buitenschools aanbod, (3) Logeren en (4) Vrije tijd.

Kinderen en jongeren die tijdelijk geschorst zijn op school of niet in de mogelijkheid zijn voltijds school te lopen, krijgen een aangepaste dagbesteding (1) op maat aangeboden.

Buitenschools Aanbod (2) is er voor kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar, met een matig verstandelijke beperking, die thuis wonen en die school lopen in het buitengewoon onderwijs. Zij worden door medewerkers van AttrAktief na schooltijd of tijdens schoolvrije dagen opgevangen in Heverlee en Diest ter ondersteuning van de context. Om de 14 dagen bieden de medewerkers van AttrAktief in Heverlee ook een logeerweekend (3) aan voor deze doelgroep.

Ten slotte staat deze dienst ook in voor het organiseren, ontwikkelen en realiseren van haalbare en interessante vrijetijdsactiviteiten (4) op maat van de kinderen en jongeren die in MPC Terbank verblijven. Het vrijetijdsaanbod omvat:

  • een algemene jaarwerking met leuke naschoolse activiteiten;
  • een vakantiewerking met speelpleinen en een zomerkamp;
  • de Challenge: een buitensportweekend op locatie waarop ook cliĆ«nten van andere organisaties welkom zijn.