Leefgroep 3

Logo Voorziening

Voorziening: Huis in de Stad vzw
Soort: Stage
Afdeling: Wonen - Hamelendreef Tienen
Doelgroep: Volwassenen met een mentale beperking - leefgroep
Adres: Hamelendreef 60 - 3300 Tienen
Telefoon: 016/80 46 56
Periode: 01-02-2024 tot 30-06-2024
Min. aantal Weken:
Min. uur per week:
Max. uur per week:
Aanbod:

Een stage in leefgroep 3 betekent dat je vooral zal bijleren hoe je grenzen moet aangeven bij onderlinge conflicten en frustratiebeheersing, maar ook veel geduld zal moeten opbrengen in het omgaan met moeilijk en soms dwingend gedrag. Het is een oudere doelgroep maar met een nog erg dynamische sfeer, waar de nadruk ligt op het creĆ«ren van een plezierige en ontspannen omgeving voor de bewoners met voldoende invulling van hun vrije tijd en de nodige humor. Momenteel gaan er, in normale omstandigheden, nog 6 van de 8 bewoners regelmatig naar het dagcentrum of begeleid werk. De leefgroep situeert zich in de nieuwbouw, wat betekent dat je zal werken in een mooie en ruime omgeving en het team is een mix tussen ervaring en jong enthousiasme.

Je moet zowel weekdagen als weekends presteren. Op weekdagen start de dienst om 7u in de ochtend, aflossing om 14u en de nacht neemt over om 22u. Je moet dus nooit nachtwerk doen. In het weekend start men pas om 8u.

De mentor voor deze stageplaats wordt afgestemd op de noden van de stagiair aangezien we in deze groep beschikken over meerdere begeleiders met een affiniteit voor het opleiden van nieuwe collegas. Sowieso is het hele team betrokken om van deze stage een succes te maken met hun ervaring en feedback.