detail open plaats

Open plaats dagondersteuning: belevingsatelier Doelgroep: volwassenen met een verstandelijke en/of een fysieke beperking

Alvinnenberg vzw

Vzw Alvinnenberg heeft een open plaats dagondersteuning: belevingsatelier

Datum registratie: 06 juli 2017

Aanbod: Het belevingsatelier

Doelgroep: volwassenen met een verstandelijke en/of een fysieke beperking

Beschrijving aanbod

Vzw Alvinnenberg heeft één open plaats in de dagondersteuning in het belevingsatelier. Wie hiernaar op zoek is, kan genieten van een flexibele en variabele ondersteuningsformule. Samen vullen we met onze cliënt een atelierschema in. Het kan en mag gaan van een halve dag tot vijf volledige dagen per week, de eerste week kan en mag er anders uitzien dan de tweede week, … .


Het belevingsatelier staat voor intieme groepsactiviteiten met maximum vijf personen. Het aanbod is gericht op zowel actieve activiteiten, waarbij prikkeling of stimulering van zintuigen centraal staan, als ontspannende begeleidingsmomenten bieden we aan in een aangepaste omgeving. Tweemaandelijks wisselen we het centrale thema waarop deze activiteiten inspelen.

Afbeeldingsresultaat voor watersnoezelen balanske

Voor het ‘snoezelen’ en ‘watersnoezelen’ trekken we op vaste basis naar het Balanske. Het belevingsgericht tuinieren, snoezelen met dieren en bewegen maken ook vast deel uit van ons aanbod.

Wij voorzien geen (bus)vervoer, Alvinnenberg is eenvoudig te bereiken door zijn rustige ligging in de buurt van het Leuvense centrum.

foto van Tinteltuin.In ons “dagonthaal” verwelkomen we onze dagcliënten bieden we voor, tussen en na de ateliers. Mensen met een matig tot ernstig verstandelijke handicap met een persoonsvolgend budget (PVB) of met een vraag naar Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) zijn van harte welkom en kunnen zich steeds aanmelden.

Meer info en contact?

Voor meer informatie over vzw Alvinnenberg kan je terecht op www.alvinnenberg.be

Heb je nog een vraag of wil je meer info? Neem dan contact op met Mira Hermans: mira.hermans@alvinnenberg.be of 016/30.88.96.