detail open plaats

Huis 1, leefgroep op de campus

Huis in de Stad vzw

 

OPEN PLAATS HUIS 1 HUIS IN DE STAD VZW

Situering

Naast het hoofdgebouw zijn er vier huizen op het terrein van HIS.

Het leven in de huizen benadert, omwille van het beperkt aantal bewoners, in grotere mate het leven van een doorsnee gezin. Er wordt belang gehecht aan gedeelde momenten vb eetmomenten, samen TV kijken,… maar ieder heeft ook een eigen ruime kamer waarin men op zijn eigen manier enige vrije tijd kan doorbrengen.

Er is ondersteuning ’s ochtends en ’s avonds in het huis. Doorheen de dag kan begeleiding opgeroepen worden indien nodig. De dagpermanentie werkt wel verbindend voor mensen die doorheen de dag (soms) thuis zijn vb. uitnodigen om samen te eten, koffie te drinken, …

Zorgzwaarte

Permanentie P4: Er is gedurende grote delen van de dag een begeleider in directe nabijheid van de persoon aanwezig. In goed geregelde omstandigheden kan de persoon maximum 4u zonder toezicht gelaten worden. Hij kan dan begeleiding (op)roepen die onmiddellijk fysiek aanwezig kan zijn om de nodige ondersteuning te bieden.

Begeleidingsintensiteit B3 en B4: 

B3 Er wordt dagelijks ondersteuning geboden. Het gaat om een eerder beperkte ondersteuningsnood op een aantal levensdomeinen. Het komt niet vaak voor dat een activiteit volledig moet overgenomen worden.

B4 Er wordt dagelijks ondersteuning geboden op zowat alle levensdomeinen. De ondersteuning kan gaan van ‘aansporen, ‘controleren’, ‘toezicht houden’, ‘meehelpen’ tot ‘overnemen’. 

Infrastructuur

De huizen zijn rolstoeltoegankelijk, althans de leefruimte en de kamers op de benedenverdieping. De kamers boven zijn met de trap te bereiken. Er zijn beneden en boven gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen.

Voor meer info of aanmelding: zich wenden Karolien Boonen of Kristel Beyens via zorgloket@huisindestad.be of 016/80.46.56.